Незабутня подорож до Львова!

       «Подорож, як найбільша і найсерйозніша наука,

дозволяє нам знов віднайти себе»
А.Камю

        17 – 19 жовтня студенти факультету дошкільної та корекційної освіти відвідали гарне місто Львів, яке здивувало своєю красою і величністю.

IMG_2715

       Перший день наш розпочався з екскурсії до Почаївської Лаври. Почаїв – одна з найбільших православних святинь України. Побачити слід Божої Матері, вмитися у цілющому джерелі і помилуватись древнім замком – це далеко не все, що тут чекає нас. А монастир, розташований на вершині гори, яка панує над всією округою, своїми довершеними формами і спрямованими в небо позолоченими банями, справило незабутнє враження.

IMG_2476

     Наша подорож Львовом розпочалася з площі Ринок. Площа Ринок – центр політичного, громадського, культурного і торгового життя міста упродовж 500 років, серце Львова, історичний початок європеїзації України.

         Львів – сьоме за розміром місто України. Тут живе майже 740 тисяч мешканців. Побувавши у Львові, ми зрозуміли, що це те місто, в яке ви готові закохатися. Львів запам’ятовується високими пагорбами, що обступають його центр, вузенькими вуличками, різноманітними пам’ятками архітектури, привітними людьми.

        Небагато міст можна порівняти з музеями просто неба. Саме до них належить Львів, у чудових архітектурних ансамблях і пам’ятках якого відображений розвиток архітектури від древньоруських і готичних будівель XII-XIV століття, творів модерну й конструктивізму перших десятиліть XX століття до сучасних споруд.

IMG_2504

IMG_2531

IMG_2548

      Вистава в театрі ім. М. Заньковецької п’єса Юрія Косача «Симфонія сльози», запам’яталася нам цікавим режисерським вирішенням. На її змісті ми зрозуміли суть театралізації, прийомів подачі літературного матеріалу через пісню, танець та пластику. Вразила висока культура виконавської майстерності.

IMG_2520

Швидко злетів час. Настала пора вирушати додому.

     Львів запам’ятався високими пагорбами, що обступають його центр, численними храмами, вузенькими вуличками, бруківкою, яка вціліла ще з 18 століття, будинками, побудованими в стилі Барокко і Готики, різноманітними пам’ятками архітектури, скульптури, «бентежним ароматом арабіки», чистою українською мовою, привітними і щирими людьми.

Версія для друку