Подорож до Києва

   
29 травня 2016 року студентський актив історичного факультету за підтримки голови профкому Осадчого О.С. відвідали місто Київ та найвизначніші об’єкти культурної спадщини.
    Знайомство з містом розпочалося з Золотих воріт – головної брами стародавнього Києва, однієї із найдавніших датованих споруд Східної Європи. У найвищій точці Верхнього міста відвідали головну святиню Русі – Софійський собор, в якому більше тисячі років береже Київ Богородиця Оранта – мозаїка у головному куполі собору.

51

    Не могли оминути історики і пам’ятників видатним історичним діячам. Скульптура Михайла Микешина  «Богдан Хмельницький», пам’ятники першій хриянці-правительниці Русі княгині Ользі, князю Володимиру Великому та багато інших відвідали студенти за час свого візиту.
Незабутнє враження на студентство справив Свято-Михайлівський Золотоверхий монастир з його духовною аурою, шедевр архітектора Растреллі – Андріївська церква.

65 63 54

   Побувавши в самому серці княжого Києва студенти спустились до Хрещатика, по дорозі відвідавши Володимирську гірку та фунікулер.
Перебуваючи на Майдані незалежності студентський актив факультету пройшовся Інститутською вулицею та вшанував хвилиною мовчання пам’ять героїв Небесної Сотні.
      Потім була екскурсія Національним музеєм історії України у Другій світовій війні та відвідування монументу «Батьківщина-мати», головної площі з Алеєю міст-героїв та скульптурними композиціями «Форсування Дніпра» та «Передача зброї», горельєфні композиції «Герої фронту і тилу», чаші «Вогню Слави», виставки бойової техніки і озброєння періоду 1940-х років та макової мапи України.

61

     Після цього на нашому шляху був Києво-Печерський історико-культурний заповідник – найвідоміший монастир Східної Європи, найбільша святиня християнства, перша чернеча обитель Русі пам’ятник світового значення, який охороняється ЮНЕСКО. 
    Вшанували історики і пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років відвідавши Національний музей «Меморіал жертв Голодомору».

59

  За час, проведений у місті на Дніпрі, студенти духовно збагатили свій внутрішній світ, зробивши пам’ятні фото і набравшись масу емоцій стомлені, але щасливі, повернулися до дому.
Версія для друку