ПРЕЗЕНТАЦІЯ ІНФОРМАЦІЙНО-ПРОСВІТНИЦЬКОГО ПРОЄКТУ «ЗАПОБІГАННЯ ТА ПРОТИДІЯ ДИСКРИМІНАЦІЇ ПРАЦЮЮЧИХ СТУДЕНТІВ НА РОБОЧОМУ МІСЦІ»

17 лютого 2022 року у Zoom-форматі відбулася презентація ІНФОРМАЦІЙНО-ПРОСВІТНИЦЬКОГО ПРОЄКТУ Профспілки працівників освіти і науки України спільно з ГО «Інститут громадської освіти та праці» за підтримки Представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні. Участь у презентації взяли координатори проекту від організацій: Ольга Чабанюк – заступниця Голови Профспілки, Віталій Копиш – голова ГО «Інститут громадянської освіти та праці», Маргарита Литвин – проектна координаторка Представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні, Володимир Ковальчук – юрист Підприємства «НМЦ» профспілок та понад 65 голів студпрофкомів закладів вищої освіти, профспілкових лідерів та активістів з усіх областей країни. Долучився до даного заходу і наш профком в особі заступниці голови профкому по роботі зі студентами Оксана Жмуд.

Віталій Копиш та Володимир Ковальчук презентували молоді результати опитування працюючих студентів щодо деяких аспектів трудових відносин, яке було проведено у минулому році. За результатами цього опитування було упорядковано онлайн посібник для молоді.

Маргарита Литвин розповіла про роботу українського представництва ФОНДУ ФРІДРІХА ЕБЕРТА і підкреслила, що Фонд підтримує молодь, яка працює, у прагненні знати більше про свої права та зуміти не допустити їх дискримінації. Не секрет, що сучасний студент часто змушений поєднувати здобуття освіти з роботою чи підробітком. На жаль, розмір стипендіального забезпечення не дозволяє молодим людям цілком присвятити себе навчанню. Але чи знають студенти свої трудові права? Чи захищені вони від утисків та дискримінації на своїй першій роботі. Чи розуміють, як себе захистити? Для пошуку відповідей на ці питання, спільно з ГО «Інститут громадянської освіти та праці» за підтримки Представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні, було розроблено інформаційно-просвітницький проєкт «Запобігання та протидія дискримінації працюючих студентів на робочому місці». Ініціатива буде реалізовуватися упродовж 2022 року.

Профспілка працівників освіти і науки України разом із партнерами планують провести низку заходів, серед яких: регіональні вебінари та тренінги, воркшопи, квізи, консультації та всеукраїнська конференція. Також, буде підготовлена та розповсюджена медійна продукція, яка допоможе працюючій молоді зрозуміти і запам’ятати механізми й алгоритми захисту своїх прав – відеоролики та плакати, пам’ятки, рекомендаційні замітки, бюлетені.

До участі в заходах проєкту запрошуватимуться студенти, які поєднують здобуття освіти з роботою, а також профспілкові лідери та активісти з усіх регіонів України.

Версія для друку