Студентська Профспілка університету – учасник «СТУДЕНТСЬКОЇ НАВЧАЛЬНО-ДИСКУСІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ»

13-16 березня 2013 року у м. Києві, у будинку профспілок,  відбувся всеукраїнський захід «Студентська навчально-дискусійна платформа», організований ЦК Профспілки працівників освіти і науки України та Асоціацією правозахисних організаторів студентів України, до участі в якому долучилася і первинна профспілкова організація Уманського державного педагогічного університету в особі заступника голови профкому по роботі з молоддю Лілії Крутченко.

1

Відкриття «студентської платформи» здійснювали Голова Профспілки Георгій Труханов, перший заступник Міністра освіти і науки України Євген Суліма, заступник голови Федерації профспілок України Сергій Кондрюк, Президент Асоціації правозахисних організаторів студентів України Сергій Романюк.

Робота «платформи» передбачала обговорення проекту закону «Про вищу освіту» в частині забезпечення соціально-економічних прав і гарантій студентської молоді, а також питання інтеграції вищої освіти України в європейський освітній простір. В обговоренні взяли участь більш ніж 100 активних і творчих профспілкових лідерів з усіх регіонів України.

6

У різний час до дискусій долучаться народні депутати, експерти, фахівці ЦК Профспілки та Перший студентський Президент – Радник Прем’єр-міністра України.

Зокрема 14 березня до обговорення законопроектів про вищу освіту долучилась голова Комітету з питань науки і освіти Верховної Ради України Лілія Гриневич, яка закликала молодь обговорювати усі три законопроекти з уявленням та думкою про своє майбутнє та відповідальністю, адже такі закони – фундаментальні і приймаються раз на 8-10 років.

Диплом

Версія для друку