ГРОМАДСЬКИЙ КОНТРОЛЬ ЗА ДОДЕРЖАННЯМ ЗАКОНОДАВСТВА ПРО ПРАЦЮ ТА ОХОРОНУ ПРАЦІ


Профспілки продовжують здійснювати громадський контроль за додержанням законодавства про працю та охорону праці, створення безпечних і нешкідливих умов праці та навчання, належних виробничих та санітарно-побутових умов, забезпечення працівників і осіб, які навчаються, спецодягом, спецвзуттям, іншими засобами індивідуального та колективного захисту, що в умовах воєнного стану є досить нелегким завданням.

Щорічно 28 квітня в понад 100 країнах світу, з метою привернення уваги суспільства і, головне, влади — до проблеми безпеки людини на робочому місці, відзначають Всесвітній День охорони праці. Цього року його девіз: «Безпечне та здорове робоче середовище — основний принцип та право на роботі» (A Safe and healthy working environment as a fundamental principle and right at work). Враховуючи війну, масштабних заходів у цей день не планується, окрім вшанування загиблих на виробництві.

Тому Черкаським обласним комітетом Профспілки працівників освіти і науки України напередодні Всесвітнього Дня охорони праці, 18 квітня 2023 року в режимі онлайн проведено вебінар з охорони праці для голів міських, районних, об’єднаних організацій Профспілки, первинних профспілкових організацій закладів вищої, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної) освіти. До заходу долучився голова профкому Валентин ХИТРУК

До проведення заходу долучилися поважні спікери:

– Любов Гарбаренко, заступниця голови ЦК Профспілки працівників освіти і науки України;

– Діана Казакова, провідна інспекторка з питань охорони праці Департаменту охорони праці ФПУ;

– Алла Негрієнко, завідувачка відділу з гуманітарних питань виконавчого органу ЦК Профспілки працівників освіти і науки України.

Щиро дякуємо спікерам за якісно підготовлений матеріал та змістовну подачу інформації. Сподіваємось, що в закладах освіти області будуть створені належні умови для безпечної роботи спілчан.

Адже найвища цінність для Профспілки – збереження життя та здоров’я людини.

Детальніше: https://pon.ck.ua/vebinar-z-ohorony-praczi-dlya-profspilkovyh-lideriv-6749/

Версія для друку