Відбулося розширене засідання президії Черкаського обласного комітету Профспілки працівників освіти і науки України

21 березня 2024 року в змішаному режимі відбулося розширене засідання президії Черкаського обласного комітету Профспілки працівників освіти і науки України. У заході взяли участь 12 членів президії, 36 голів міських, районних, об’єднаних організацій Профспілки, первинних профспілкових організацій закладів вищої, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної) освіти, 4 працівників офісу обласного комітету, юрисконсульт та спеціаліст з питань охорони праці обласної організації Профспілки та директор Обласного Будинку вчителя. Члени президії розглянули та ухвалили проєкти постанов з важливих питань статутної діяльності обласної організації Профспілки. Анатолій Стеценко, голова обласної організації Профспілки, презентував детальний аналіз головних показників діяльності Черкаської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України за 2023 рік.

Черкаська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України, яка об’єднує 47708 членів Профспілки та 791 первинну профспілкову організацію, є найчисельнішою і найактивнішою організацією у складі Федерації профспілок Черкаської області. Вона активно використовує і поширює досвід роботи зарубіжних профспілок, вивчає їхні досягнення з питань соціально-економічного й правового захисту працівників освіти, взаємодіє з іншими профспілками освіти і науки України, галузевими профспілками та державними органами, надає правову підтримку членам Профспілки на основі дотримання законодавства України та міжнародних норм. Світлана Кохан, головний бухгалтер обласного комітету Профспілки, інформувала про підсумки роботи обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України щодо виконання профспілкового бюджету за 2023 рік та озвучила завдання на 2024 рік. Голови організаційних ланок обласної організації Профспілки також ознайомились з підсумками роботи за 2023 рік та планами роботи на 2024 рік Черкаської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки з правозахисної роботи, роботи з питань охорони праці, інформаційно-комунікаційної роботи, щодо підписки профспілкових видань, роботи Ради молоді, яка працює та навчається, та Ради ветеранів праці працівників освіти і науки України.

Заступник голови ревізійної комісії Людмила Андрєєва повідомила про результати перевірки статутної та фінансово-господарської діяльності Черкаської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України за період з 01 січня по 31 грудня 2023 року, а саме: комісія не виявила порушень та підтверджує відповідність діяльності організації чинному законодавству України та Статуту Профспілки працівників освіти і науки України. Завершив захід голова обласної організації Профспілки цитатами з промови президента США Джо Байдена в Конгресі 08 березня 2024 року «Про стан держави»:

«МИ ЗНАЄМО, ЩО СЕРЕДНІЙ КЛАС БУДУЄ НАШУ КРАЇНУ, А ПРОФСПІЛКИ БУДУЮТЬ СЕРЕДНІЙ КЛАС» https://youtu.be/Izc-o_5MJAk?t=1207

«ДЛЯ ТОГО, ЩОБ МИ ПИШАЛИСЯ НАЙЕФЕКТИВНІШОЮ ЕКОНОМІКОЮ В СВІТІ, У НАС МАЄ БУТИ НАЙКРАЩА СИСТЕМА ОСВІТИ У СВІТІ» https://youtu.be/Izc-o_5MJAk?t=1702

Працюємо далі, орієнтуючись на прогресивні моделі розвитку сучасного суспільства.

Разом наближаємо перемогу України!

Версія для друку